«Становници Малмеа, трећег по величини града у Шведској, више се не осећају безбедно јер у граду влада насиље, трговина дрогом и стални сукоби. Неки делови града су постали такозвана no-go зона, где се људи боје да позову полицију», пишу Лариса Кругер и Ана Паули у репортажи коју је објавио Bild.

 

Најопаснијим се сматрају подручја Розенгор и Севед у коме сваки други становник не ради, а већина становништва су мигранти.

 

 

«У Севед увек иду најмање два полицијска аутомобила. Једна патрола је укључена у операцију, а друга их покрива. Неколико пута су нас гађали камењем и флашама. У Малмеу тачно знамо у којим областима нису препоручљиве посете у одређено време», рекао је полицајац из Малмеа Џонатан Ерстранд.

 

«Група младих људи стално продаје дрогу пред мојом кућом, Сваки пут када прођем поред њих, прете да ће ме убити. Они вређају и друге становнике зграде и бране им да користе подрум и вешерај да би тамо производили дрогу», каже власник зграде у Севеди Фредрик Малмберг.

 

«Преступници из округа Розенгор знају да нису у опасности и да их никада неће ухватити јер полиција нема довољно средства», каже Навид, уз напомену да не разуме зашто Влада не размести мигранте свуда. Овако постану криминалци и живе у изолацији уместо да се настане у областима у којима су им комшије Швеђани, што би им дало прилику да се интегришу.

 

Други проблем пограничног Малмеа је шверц оружја из суседне Данске.

 

«Полиција је изгубила контролу над Малмеом и потребна јој је помоћ војске Она треба да помогне полицији», рекао је портпарол једне од шведских политичких странака Понтус Андерсон.

 

Током 2015 године је Шведска примила 152 000 миграната и још око 30 000 током 2016 године.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ;