Турска прихвата конструктиван став руских званичника због инцидента на северу Сирије, где су током ненемерног ваздушног удара Ваздушно-космичких снага Русије погинула три турска војника, саопштио је Спутњику високи турски војни званичник у Анкари.

 

 

„Одмах након трагедије, руководство Оружаних снага Турске се понашало уздржано, разумно, није журило, истражујући како је до тога дошло. Одржани су разговори са руским колегама уз координацију са администрацијама нашег председника и премијера. Погибија наших војника нас је веома ожалостила, молимо се за здравље наших рањених другова. Међутим, акције и конструктиван став руских званичних лица одмах након инцидента био је позитивно прихваћен“, рекао је извор.

 

По његовим речима, руска страна је предложила да се формира комисија за истраживање инцидента, али „да ће рад у највећој мери бити усмерен на спречавање оваквих инцидената у будућности и јачање координација између војних ресора двеју земаља“.

 

„Позитиван развој руско-турских односа је веома важан са тачке гледишта мира у региону. Наравно, ужасна трагедија је ставила обе стране у тежак положај, али се надамо да се више овако нешто неће поновити и да ће у блиској будућности терористичка група ДАЕШ бити у потпуности протерана из нашег региона“, додао је он.

 

 

Јуче су због неусаглашености координата тројица турских војника погинула, а 11 је рањено у нападу руске авијације.

 

 

Тагови: ; ; ;