Бакир Изетбеговић, члан Председништва БиХ и лидер СДА, осим тога што је наоружавао своју страначку војску, бавио се и нелегалном трговином наоружања, сазнаје «Ало!».

 

 

«Ало» тврди да је имао увид у документе у којима се наводи да је контролу токова новца који је од оружја завршавао у џеповима Изетбеговића и његових најближих сарадника истраживао чак и ФБИ, као и министарство правде САД.

«Двочлана делегација из САД боравила је у Сарајеву и званично прочешљала документацију СИПА и Тужилаштва БиХ, а све због сумње у незакониту продају оружја од стране људи блиских лидеру СДА, а новац је касније, како су тврдили, потрошен за финансирање изборне кампање» — каже извор листа из безбедносних служби.

 

Према документацији, почетком октобра 2016. године у званичној службеној посети тужилаштву и СИПА боравила је двочлана делегација ФБИ и министарства правде САД ради испитивања навода да је америчко предузеће (име познато редакцији) прекршило амерички закон о сузбијању корупције америчких правних субјеката који послују у иностранству.

Наиме, постоји основана сумња, за коју је ФБИ посебно био заинтересован, да је то америчко предузеће са представништвом у Горажду заједно са фирмом из Коњица проневерило 650.000 долара.

«Поменути новац је преко банке са Флориде и Нигерије завршио на приватним рачунима блиских сарадника Бакира Изетбеговића. Поменута новчана средства преусмеравана су током марта 2016. године и односила су се на исплату две пошиљке иницијалних каписли, а коришћена су за финансирање предизборне кампање СДА у БиХ» — наводи се у документима.

 

Део овог новца Бакир Изетбеговић је такође користио, што је «Ало!» већ објављивао, да формира и наоружа своју приватну паравојску. Он је, према сазнањима листа, од «губитака» у наменској индустрији БиХ који су сваког месеца премашивали 10 одсто, што су губици који нигде у светској индустрији нису забележени, остваривао новчану добит. Део тих «губитака» муниције и оружија је користио како би наоружао паравојску СДА, део је продавао и финансирао своју кампању, а све то уз сагласност контролора из САД.

Изетбеговић се спрема за рат!

Дарко Трифуновић, професор на Факултету безбедности, каже за «Ало!» да је јавна тајна да оружје које нестаје у БиХ иде у руке Бакира Изетбеговића.

«Он наоружава своје паравојне службе и има их две, а има и две параобавештајне. Већ дуже време се наоружавају, а носе имена лажних ловачких удружења. Док се у Српској води рестриктивна контрола по питању личног наоружања, у Федарацији је то врло либерализовано. Када имате људе који су добро утренирани, који изводе акције у шумама под опремом и када уместо аутоматских пушака користе и те како софистицирано снајперско наоружање, одмах је све јасно. Све се ради под контролом западних дипломата. Ако се неко пита зашто се ово ради, па за Бакира и његове следбенике рат није готов, сетите се ко је његов отац. Бакир је главни човек Муслиманског братства, а Муслиманско братство је основа из које су поникли Исламска држава и Ал Каида — каже он.

 

 

Ало

Тагови: ; ; ;