Новинар «Комсомолске Правде» је разговарао са  колегом Ником Кларком  из Велике Британије о експанзији русофобије у штампи. «Хистерија је екстремна», рекао је британски новинар и писац Кларк.

 

«Не могу да се сетим нечег сличног  у животу. Сви они који критикују нашу спољну политику и дипломатију, или чак само поставе наугодна питања су руски сарадници! Али постоји велика разлика између британског естаблишмента и друштва. Обични људи не подлежу тој хистерији. Она је тако екстремна да људи кажу, «Чекај мало! То је глупо «, објашњава Кларк ниво русофобије у Великој Британији.

 

«Када обични Британци негде отпутују, они виде праву претњу својим очима. Нису Руси они који убијају наше туристе у Тунису, Ници и Бриселу, већ терористи», додаје Кларк

 

Кларк напомиње да британски новинар може изгубити посао, ако не пише против Русије.

 

«Бити против сатанизације Русије у британским медијима је непрофитабилно. Нападати Русију-то је веома добро за каријеру. Али мислим да  ситуација почиње да се мења», истиче Кларк.

 

Нас који не пишемо против Русије називају » Путиновим агентима  «, «корисним идиотима». Питају нас, «колико вас је Путин платио?», описао је Кларк колика је русофобија присутна у британским медијима.

 

 

Тагови: