Убиство команданта Михаила Толстиха Гивија и појачано гранатирање које украјинска војска спроводи у Донбасу су карике истог ланца, рекао је у интервјуу за ТВ „Звезда“ продуцент и режисер антиратних филмова Игор Лопатенок.

 

 

„Мислим да су све то карике у истом ланцу. Ствар је у томе што је украјинским властима потребно да на било који начин привуку америчку администрацију да их штити и подржава политику коју спроводе. Директан политички одговор на своје питања не добијају“, рекао је он.

 

„Они се тога веома плаше, зато се труде да раде све што би могло довести до развоја у том правцу, тј. до тога да Трамп настави политику претходне администрације“, објаснио је стручњак, додајући да би волео да сазна о чему су говорили бивши потпредседник САД Џозеф Бајден и украјински званичници за време Бајденове посете Кијеву.

 

Мислим да је команда за ескалацију конфликта у Донбасу, као једини начин који може да спаси украјински режим од пада, стигла опет из Вашингтона“, констатовао је режисер.

 

„Гранатирање Доњецка и Гивијево убиство су карике једног ланца чији је циљ да се Русија увуче у конфликт, дестабилизује ситуација и још једном читавом свету викне: Агресија, агресија, руска агресија!“, закључио је Лопатенок, а преноси Спутњик.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;