Архиепископ цетињски Митрополит црногорско – приморски господин Амфилохије је на празник Преноса моштију Светог Игњатија Богоносца са свештенством служио Литургију у манастиру Дајбабе код Подгорице.

 

 

„Сабрани свети Божји људи око Господа, око Јеванђеља, у име Господње, сабрани око Светога причешћа, Црква Божија, она је једним срцем, једном душом и једним умом записивала и проповиједала учење о Светој Тројици, Оцу и Сину и Духу Светоме“, рекао је Митрополит црногорско-приморски у литургијској беседи.

 

„На жалост, Црква на западу, она је то повјерила појединцу. То је римски епископ, римски Папа. Нарочито је то дефинисано на Првом ватиканском концилу 1870 године, гдје је записао тај њихов сабор да је римски епископ непогрешив сам по себи, а не по сагласности Цркве. То је оно што је помутило савјест и свијест и што је утицало да се одвоји Црква запада и да то лажно учење преовлада до данас на западу“, рекао је Митрополит Амфилохије и додао да је, изневеривши саборно учења Цркве Божије, западна Црква саградила много чега несрећнога на тим основама.
.
„Прије свега, отуђења од изворне вјере јеванђелске, а онда и живљења по Јеванђељу. Црква православна чува ту изворну вјеру јеванђелску“, закључио је Митрополит Амфилохије, а пренела на свом сајту Православна Митрополија црногорско-приморска.

 

Ката

 

 

Фото Јован Радовић

Тагови: ; ;