Влада Србије формирала је радну групу коју предводи министар одбране Зоран Ђорђевић и која ће се бавити питањима нормализације ваздушног саобраћаја за цивилне летове изнад Косова и Метохије, укључујући и поновно успостављање авио-линије Београд-Приштина, саопштило је Министарство одбране.

 

 

Осим тога, радна група ће се бавити и питањем поновног поседања радарског положаја на Копаонику, ради стварања услова за безбедно управљање ваздушним саобраћајем изнад Косова и Метохије.

 

Формирање радне групе од представника надлежних институција показује спремност за наставак разговора о тим важним питањима, као и посвећеност заштити виталних националних интереса, развоју мира и безбедности и стварању атмосфере поверења у региону», нагласио је министар одбране Зоран Ђорђевић.

 

Додао је да ће се о актуелним питањима из надлежности радне групе разговарати у Србији и Бриселу, о чему ће јавност бити обавештена.

 

У радној групи су експерти из Министарства одбране и Војске Србије, Министарства спољних послова, Министарства унутрашњих послова, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Канцеларије за Косово и Метохију, Канцеларије за коородинационе послове у преговарачком процесу са Привременим институцијама у Приштини, Директората цивилног ваздухопловства и Агенције за контролу лета Србије и Црне Горе.

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ;