Занимљив твит објавио је на интернету украјински политиколог Владимир Корнилов. Он се појавио још у другој половини јануара али је остао крајње незапажен од стране западних медија иако је информација у њему сензационална. Она није повољна за многе.

 

 

Твит је написао холандски посланик Питер Омтзихт директно из сале где је слушао расправу о истрази о  обарању Боинга 777 2014 године над Донбасом.

 

«CTIVD  (Супервизор, тајна служба) потврђује да је, према резултатима истраге само Украјина имала ракетне системе «Бук» 17 јула 2017. године. саопштио је Омтзихт.

 

 

22. јануара у холандском парламенту је наступио шеф комисије која се бави надзором над специјалним службама и одбраном Харм Браузер. Он је рекао да у том моменту у Донбасу, нико осим Украјине није имао «Бук».

 

У моменту кад су ове информације постале познате холандским парламентарцима о њима се није говорило у јавности, и да није било пажње Корнилова вероватно не бисмо ни знали за њих. То је доказ колико је Западу стало да својим грађанима пружи «потпуне и објективне информације». Наравно уколико одговарају одређеном дискурсу да, а у супротном могу да се занемаре и чињенице.

 

«Холандски медији наводе данас слаткоречиве странице из званичног извештаја о овој несрећи. И планирају да туже власти захтевајући потпуни материјал истраге»- наводи експерт.

 

Подсетимо малезијски Боинг 777 оборен је 17. јула 2014. године изнад града Тореза у Донбасу. Путнички авион летео је из Амстердама за Куала Лумпур. Том приликом погинули су сви који су се налазили на лету, 283 путника и 15 чланова посаде. Према информацијама из званичног извештаја авион је оборен помоћу ракете «Бук».

 

 

 

 

Тагови: ; ;