Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је са амбасадором Кине у Београду Ли Манчангом, којег је упознао са током дијалога Београда и Приштине и као посебно опасно оценио настојање Приштине да формира своју војску.

 

 

Саговорници су истакли значај пријатељске сарадње и развитка свестраних политичких и партнерских односа двеју држава и народа.

 

Ђурић је амбасадору захвалио на доследној подршци Кине суверенитету и територијалном интегритету Србије и примени Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација.

 

Директор Канцеларије за Косово и Метохију упознао је Ли Манчанга са током дијалога Београда и Приштине, нагласивши важност хитног формирања Заједнице српских општина у складу са договорима постигнутим у Бриселу.

 

Ђурић је кинеском амбасадору указао на покушаје да се Београд истисне из дијалога са Приштином, а Срби у покрајини изложе притиску да прихвате за њих неповољна решења.

 

Као посебно опасно директор Канцеларије за КиМ је оценио настојања Приштине да, противно Резолуцији 1244 и кумановском Војно-техничком споразуму, формира војску, која, како је рекао, не би допринела стабилности региона.

 

Ђурић је пласирање информација о политички мотивисаним оптужницама против Срба на Косову и Метохији окарактерисао као најновији вид притиска на српски народ у покрајини.

 

 

Танјуг

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;