Саветник америчког председника за националну безбедност Мајкл Флин је у центру политичког притиска и ризикује губитак поверења у Белој кући, након извештаја да је преварио званичнике америчке администрације о току разговора са руским амбасадором Сергејем Кислаком, пише Вашингтон Пост.

Медији су раније објавили да су на дан увођења нових анти руских санкција Обамине администрације 29 децемра, америчке обавештајне агенције прислушкивале разговор Кислака и Флина, који је мање од месец дана касније именован је за помоћника новог председника Доналда Трампа, и да је у току разговора било речи о санкцијама.

 

Неки званичници администрације приватно изјављују да је поверење у Флина пољуљано, јер постоји уверење да је неискрен  када је у питању Русија,  пише лист.

«Ножеви су послати на Флина,» — рекао је један званичник у администрацији.

 

«Флин губи пријатеље.  Бела кућа је без сумње мишљења да је Флин лагао»,  рекао је други званичник администрације.

 

Извори су изјавили да је Трамп приватно изразио разочарење у Флина. Истовремено, портпарол Беле куће Шон Спенсер  је демантовао да је Трамп  то изјавио, пише лист.

 

Бела кућа је раније објавила да Трамп подржава Флина «100%». Такође, људи из Флинове околине  сматрају да председник има пуно поверење у њега.

 

 

 

Тагови: ; ; ;