Северна Кореја тврди, да је у стању да лансира балистичку ракету са нуклеарном бојевом главом која је може да избегне пројектиле послате да је пресретну, преноси јужнокорејска агенција Ренхап позивајући се на изјаве из Северне Кореје.

 

 

Подсетимо, Северна Кореја је успешно тестирала балистичку ракетну средњег домета «Пукиксон-2»  која је показала способност да избегне пресретање.

 

Балистичка ракета «Пукиксон-2» је лансирана у правцу Јапанског мора 12. фебруара са самоходног лансера на аеродрому у округу провинције Пинган.

 

Као  преноси агенција  Ренхап, колор фотографија у «Родонг Синмуну» потврђују да је ово сличан тип ракете на чврсто гориво, која је тестирана у августу 2016.из подморнице.

 

 

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун је лично присуствовао тестирању ракете «Пукиксон-2». Према агенцији Ренхап, он је изјавио да Северна Кореја има «још једну моћну алатку за нуклеарни напад.»

 

«Наша ракетна индустрија је направила радикалне промене у коришћењу чврстог горива за моторе велике снаге уместо мазута» — наводи агенција речи Ким Џонг Ун.

 

 

Тагови: ; ;