Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Инфорације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

 

14. фебруар 2017. године

 

 

19:31

 

Данас у поподневним сатима под паљбом украјинских снага поново се нашао и доњецки резервоар. У том моменту пројектили су падали и недалеко од складишта са хлором.

 

Око 16:00 украјинске снаге су отвориле ватру на подручје Волво Центра северно од Доњецка и околину Јасиновате. Информација о евентуалним жртвама у овом моменту нема.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1024 пута напале територију ДНР. Током напада погинуо је један војник ДНР.

 

 

 

13:17

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 20 пута напале територију ЛНР. Нападали су насеља Соколники, Калиново, Калиновка, Логвиново, Пришиб,Санжаровка, Лозовое и Веселогорловка.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су нападале Јасиновату, Спартак, Јаковљевку, Александровку и Трудовски, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

 

Јутрос око 10:00 одјекнула је јака експлозија у Куибишевском рејону Доњецка. До експлозије је дошло у фабрици хемијских производа. Узрок експлозије је украјински напад, том приликом погинуо је један цивил, а од јачине експлозије околне зграде, међу њима и локална болница, су остале без стакла.

 

 

13. фебруар 2017. године

 

19:48

 

Данас око 15:00 украјинске снаге су напале насеље Нова Таврија на југу ДНР.

 

Министарство одбране ДНР саопштило је да су украјинске снаге током претходна 24 сата 509 пута напале територију ДНР.На удару украјинских нациста нашло се 16 насељених места у ДНР, а погинуо је и један војник ДНР.

 

13:18

 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 11 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Сокољники и Калиновка. Губитака међу припадницима Народне милиције није било.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге нападале су Александровку и Трудовски у околини Доњецка, Озреновку у околини Горловке, Јасиновату са насељем Крута Балка и индустријском зоном као и околину Докучаевска. Информација о евентуалним жртвама и разарањима у овом моменту нема.

 

 

Тагови: ; ;