Председник Демократске народне партије и члан председништва Демократског фронта, назвао је оптужнице против њега и председника Нове српске демократије Андрије Мандића «голим лажима» и поручио бившем премијеру Црне Горе и председнику владајуће Демократске партије социјалиста Црне Горе да га затвором неће уплашити и да ће наставити своју борбу.

 

 

Саопштење објављено на Фејсбук страници Демократског фронта преносимо у целини:

 

 

«Све оптужбе су од првог до последњег слова — ЛАЖ»

 

«Мојим прецима је припало у част и дио да се боре и туку са Турцима, Аустроугарима, фашистима, а мени је запало да се борим против тебе Ђукановићу, домаћег изрода, крвника и окупатора, и буди сигуран — затвором ме нећеш уплашити наставићу своју борбу»

 

«Велико задовољство ми је што сам заједно са мојим колегом Андријом Мандићем, дио овог монтираног процеса који је директно организовао Мило Ђукановић. Читава ова ујдурма изашла је из његове главе. Ово нема везе са Миливојем Катнићем, Миливоје Катнић одавно не носи своју главу. Када је недавно својим говором охрабио безглавог Катнића на овај чин, Ђукановић је потврдио да је он и даље шеф криминалне и злочиначке организације против које смо се борили на октобарским изборима. Оптужница против нас је класична удбашка конструкција и све од првог до последњег слова је лаж. Лажу да смо колега Мандић, ја, или било ко из ДФ, имали било какве везе са тероризмом, планирањем, крвопролићем и осталим оптужбама. Нашем храбром чланству поручујем: Подигните главе горе! Ми се нисмо уплашили, наша борба ће тек да се настави, а наредних дана ћемо имати жестоке политичке активности. Будите поносни, иза Демократског фронта стоји слободна Црна Гора!»

 

«Желим нешто да поручим и Милу Ђукановићу јер све је ово личн0: Ђукановићу, знамо да иза свега стојиш ти, са својом породицом,и својим криминалним кумовима и ортацима, али не заборави да и ми имамо породице. И ако се било шта деси некоме од нас ти ћеш бити кривац. Нећеш бити спокојан ни у Дубајиу због овога што радиш Црној Гори и народу који у њој живи. Мојим прецима је припало у част и дио да се боре и туку са Турцима, Аустроугарима, фашистима, а мени је запало да се борим против тебе Ђукановићу, домаћег изрода, крвника и окупатора, и буди сигуран — затвором ме нећеш уплашити. И Христа су хапсили а камоли Милана Кнежевића!Ја ћу у својој борби истрајати! На крају парафразираћу великог  Алексу Шантића неписменом дугачком диктатору који никад у животу ништа није прочитао. У једној својој пјесми Шантић је између осталог написао: «Волови јарам трпе а не људи — Бог је слободу дао за човјека! И кад нам мушке узмете животе гробови наши бориће се с вама!»

 

«Увјерени смо да ћемо издржати у овој борби. Ђукановићу, ако си мислио да ћеш нас уплашити, буди сигуран, изазвао си само — контраефекат!»

 

Милан Кнежевић предсједник ДНП и члан предсједништва ДФ-а

Тагови: ; ; ; ;