Комплетна опозиција у Црној Гори бојкотоваће предстојеће локалне изборе у Никшићу као одговор на захтев специјалног тужиоца за скидање имунитета посланицима Демократског фронта ради вођења поступка због наводне умешаности у пропали покушај тероризма у октобру прошле године.

Опозиција је на данашњем састанку одлучила да бојкотује «важне» локалне изборе у Никшићу заказане за 12. март и изразила «дубоку забринутост» због ситуације у Црној Гори.

 

«Дубоко смо забринути на шта ће ово изаћи», рекао је после састанка високи функционер Демоса Горан Даниловић и оценио да новонастала ситуација не може допринети фер гласању.

 

Специјални тужилац Миливоје Катнић раније је тражио укидање имунитета посланицима ДФ-а Андрији Мандићу и Милану Кнезевићу ради хапшења и вођење поступка против њих због истраге у вези са наводним, осујећеним покушајем тероризма на дан избора.

 

Административни одбор је јуче подржао захтев тужиоца и одобрио скидање имунитета, а коначну реч о томе да ће сутра Скупштина.

 

Мандић и Кнежевић су у више наврата одбацили умешаност у осујећени покушај тероризма, док је Демократски фронт најавио да ће данас саопштити наредне потезе.

 

Опозиција од октобарских избора бојкотује Скупштину и тражи да се до краја расветли покушај тероризма на дан парламентарних избора изражавајући озбиљну резерву у односу на тај случај.

 

РТС

Тагови: ; ;