Поводом најаве скидања имунитета и хапшења лидера Демократског фронта Андрије Мандића и Милана Кнежевића од стране Тужилаштва Црне Горе саопштењем за јавност се обратио лидер Српске народне партије Ненад Поповић. Његово саопштење преносимо у целини:

 

 

 

«Захтевам од Владе Републике Србије да најенергичније стане у заштиту српских политичких лидера у Црној Гори чије хапшење спрема највећи криминалац у Европи Мило Ђукановић.»

 

«Скидање имунитета посланицима Демократског фронта Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу представља увод у сценарио њиховог хапшења, а тај сценарио може да изазове жестоке сукобе и трајну нестабилност у региону Балкана.

 

«Мандић и Кнежевић су криви само зато што су Срби. Српски народ је на исти начин био жигосан и прогоњен од стране нациста и усташа за време НДХ. Усташа Мило Ђукановић данас предано спроводи геноцидну идеологију Анта Павелића, желећи да збрише српски народ са простора Црне Горе».

 

Чињеница да се хапшење српских политичких лидера спрема само неколико дана након званичне посете црногорског премијера Србији говори да односи између Србије и Црне Горе никада у историји нису били лошији, упркос тврдњама званичника две земље да су односи Србије и Црне Горе најбољи у последњих 20 година.

Тагови: ; ;