Црногорске, прозападне власти, које спремају земљу за улазак у НАТО пошле су на све или ништа како би једном за свагда завршили са проруским и антинатовским Демократским фронтом. Специјално тужилаштво Црне Горе покренуло је, преко пармамента, у коме већину чини Демократска партија социјалиста са странкама националних мањина, поступак одузимања мандата функционерима ДР-а Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу који су се недавно вратили из Русије.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нема сумње да ће након лишавања посланичког мандата Андрија Мандић и Милан Кнежевић бити ухапшени. Претпоставља се да ће им на терет бити стављено учешже у лажном државном преврату против бившег премијера Црне Горе Мила Ђукановића који је упркос оставци и даље задржао функцију председника ДПС-а.

 

За лажни преврат сазнало се на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. године.Црногорски медији објавили су да је у Црну Гору дошла терористичка група из Србије са циљем да изврши државни преврат и ухапси Ђукановића. Касније је био покушај да се преврат припише митским руским националистима. Ђукановић је познат као западна марионета а опозиција га отворено назива лоповом и корумпираним.

 

После информација о државном преврату у Црној Гори наступио је талас репресија. Више од 200 активиста опозиције (што и није мало с обзиром на број становника Црне Горе) било је позвано на информативни разговор у полицију. Након недавног повратка Мандића и Кнежевића из Русије (они су путовали у Русију у својству представника парламента) репресије се настављају. Ухапшен је и возач Андрије Мандића Михајло Чађеновић као и активиста ДФ-а Никола Бајчетић. Преко Чађеновића власти су покушале да повежу Мандића са учешћем у преврату а данас преко парламента покушавају да ускрате посланички мандат Мандићу и Кнежевићу након чега се очекује њихово хапшење.

 

Осуђујући репресију коју су покренуле прозападне црногорске власти у своје име и у име целе РФ посланик Думе и секретар Генералног савета «Јединствене Русије» Сергеј Жељезњак изјавио је да Мило Ђукановић са својом компанијом изазива огорчење и показује панику црногорског руководства пред народом због своје антисрпске политике.

 

«Уз подршку већине народа Демократски фронт води херојску борбу за одржавање референдума по питању чластва у НАТО-у. Лидери политичке коалиције улажу велике напоре како би истина о ситуацији у Црног Гори се чула и у ширим политичким круговима Русије ЕУ и САД, и иступају за директан руско-амерички дијалог за регулисање ситуације у Црној Гори и на Балкану уопште. Са друге стране имамо црногорску власт која се годинама одржава насиљем и интригама и тргује црногорским националним суверенитетом. Жељу да оправдају неуспех своје политике покушавају објаснити неутемељеним оптужбама против Русије који се редовно чују од појединих црногорски руководиоца који се правдају пред НАТО-ом»- рекао је Жељезњак.

 

Очигнедно је да хапшењем црногорска власт иде на све или ништа и да размишља на следећи начин: «или ћемо ми ухапсити Мандића и Кнежевића или ће они доћи па ће ухапсити нас». Већина српском становништва у Црној Гори је против уласка у НАТО и за савез са Русијом. Али прозападна власт игнорише вољу већине.

 

 

Тагови: ; ; ;