На седници Председништва СНС-а једногласно је одлучено да Александар Вучић буде кандидат напредњака за председника, јавља репортер РТС-а. У саопштењу са седнице се наводи да се лидер СНС-а обавезује да у најбољој вери настави разговоре са председником Републике Томиславом Николићем, и покуша да обезбеди пуно државно јединство свих одговорних фактора у Републици Србији.

 

 
У седишту Српске напредне странке одржана је седница Председништва СНС-а, након које је функционер те странке Небојша Стефановић рекао да је одлука о кандидатури Вучића донета једногласно.

 

Вучић је замолио новинаре после седнице да не одговара на питања, јер ће уследити прецизно саопштење.

 

У саопштењу је наведено да Председништво напредњака предлаже Главном одбору странке да за председника Републике Србије, као свог кандидата, истакне Александра Вучића. Та одлука, како се наводи, донета је једногласно.

 

«Председник Српске напредне странке Александар Вучић обавезује се да у најбољој вери настави разговоре са данашњим председником Републике Томиславом Николићем, и покуша да обезбеди пуно државно јединство свих одговорних фактора у Републици Србији, у намери да се Србија одбрани од снага прошлости и обезбеди њен даљи напредак. Такође, председник Српске напредне странке Александар Вучић дужан је да разговара са свим партнерима Српске напредне странке и покуша да обезбеди широку народну подршку за победу на предстојећим изборима», наведено је у саопштењу.

 

Седница Главног одбора Српске напредне странке, на којој ће бити донета одлука, биће одржана у петак, 17. фебруара 2017. године, са почетком у 17.30, у Центру «Сава».

 

 

 

РТС

 

 

Тагови: ;