Двадесетак младића албанске националности исписало је графите са позивом на убијање Срба у близини цркве у Гњилану где се окупљају малобројни преостали Срби. Претили Србима док су писали поруке мржње.

 

 

”Убиј Србина”, «Kill all Serbs», «UCK», као и графити сличне садржине исписани су на објектима у улици покрај цркве Светог Николе у Гњилану где се окупљају малобројни Срби.

 

Наиме, како су овдашњи Срби испричали за Новости,двадесетак младића албанске националности је током исписивања графита упућивало претње преосталим Србима у овом граду.

 

«Због повика и претњи групе од двадесетак младића провели смо непроспавану ноћ. Бојали смо се да нас не нападну као током мартовског погрома 2004. године»-испричали су малобројни Срби који се окупљају око цркве у центру града.

 

Реагујући на застрашивање и претње упућене Србима, којих је у Гњилану свега око тридесетак, Иван Томић, директор Канцеларије за заједнице, рекао је да је верски и етнички мотивисана мржња која позива на убијање Срба,демонстрација силе већинске заједнице која овим нападом позива на етничко чишћење. Томић је истовремено позвао командира полиције да насилнике приведу правди.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ; ;