Пише Едуард Лимонов
Превела Душанка Ђелекар

Трамп је увредио Премијера Аустралије тиме што је бацио слушалицу током разговора са њим. Испоставило се да је Обама, док је одлазио са дужности, закључио са Аустралијом договор о прихватању у САД миграната из Аустралије.

Трамп је увредио и председника Мексика тиме што инсистира на изградњи зида између САД и Мексика. А изјавио је и да ће увести високе царине на мексичку робу и да ће тим новцем плаћати изградњу зида. То јест, он ће одржати своје обећање да изгради зид између двеју земаља на рачун Мексика.

Трамп је увредио муслимане читавог света, а пре свега муслимане Ирака, Ирана, Сирије, Сомалије, Судана, Либије и Јемена, тиме што им је забранио улазак у САД. За сада на три или на четири месеца. Али, иза те забране се крију суровије мере против муслимана.

Трамп је увредио и либералну интелигенцију САД, све фрикове у САД попут певачице Мадоне, све прљаво-богате рок-звезде, све глумице и глумце Холивуда, све оне који су се на чаробан начин обогатили у тој земљи, људе разуздане нарави који не желе да ту нарав промене.

Трамп је многе увредио. И, чини се, чак и своју супругу Меланију. Она се изгубила у Њујорку са сином Бароном и није се појављивала у јавности још од дана инаугурације 20 јануара. На најсвежијим фотографијама поред мужа победника она има несрећно, готово уплакано лице.

Можда је Меланија члан Демократске странке САД па је због тога тако несрећно изгледала на инаугурацији мужа републиканца? Окрутни муж се бави мушким послом у Овалном кабинету, седећи за столом са свечаним и суморним изгледом. Исписује Историју.

Карактеристична је у том смислу једна фотографија. Трамп гордо седи на почасном месту са препотопском телефонском слушалицом у руци, а према препотопском апарату вијуга кабл. Око њега, као на древној слици или застарелој фотографији, у неколико група, осмишљено су распоређени његови сарадници.

У фотељи седи потпредседник Мајк Пенс са сјајно-белом косом изнад младог лица боксера, мало позади је саветник Стивен Бенон, па лепи секретар за штампу Шон Спајсер. Слику употпуњује пар генерала у цивилним оделима, један од њих је генерал поморске пешадије Мајкл Флин.

Фотографија изгледа застарело, као да је из доба Никсона. А можда баш та застарелост и доказује да политика САД вратила традиционалном мушком стилу америчке политике?

Бил Клинтон је био са саксофоном и својом близнакињом Левински, Обама је био онај који иде по травњаку Беле куће и поскакује у џез стилу. То су биле нетрадиционалне епизоде? То су била „деца цвећа“ у политици? Може бити и тако. Најпре ће бити да је тако. Обама је спроводио девојачку градску политику за Мадоне и холивудске вечито незадовољне глумице, за све те мерилстрип-оскаровке.

Хајде најзад да се уверимо да је то тако. Прошло је доба распуштености, преваге холивудских матрона и младих хипстера, трећег пола и двају тата у породици, али без маме. Америку је погодио северни тешки маскулински ветар. Ветар мужевности.

И никакве јавне демонстрације феминисткиња, лезбијки, трећег пола, четвртог пола, трансгендера, потомака хипика и оних који су изникли из њихове средине, неће спасити пређашњи поредак. Једноставно, историја је окренула своју маскулинску страну и наступило је ледено доба. И његов вођа Доналд Трамп.

Он седи у Овалном кабинету Беле куће и озбиљног лица потписује уредбе. А ви маштајте, маштајте о импичменту, кладите се по кладионицама. Само протрљајте очи, пре него што почнете да се кладите. Ено њега и даље седи у Овалном кабинету Беле куће.

Међутим, ако је по правди: ми (Руси) смо за све криви, ми и калифат. Калифат је бацио изазов својом свирепошћу а ми смо, на периферији хладне Европе, само први прихватили изазов, одговорили му истом снажном свирепошћу, долетели на Блиски Исток и почели да примитивно и поштено бомбардујемо калифат одозго. Ухватили смо се са њима у коштац.

Сви остали су врдали, деловали подмукло, викали, цичали на форумима и церемонијама, и својим вриштањем, све у свему, против гвоздене стопе древног љускара — калифата — ништа нису могли да ураде. Читавој планети је постало јасно да се само ми супротстављамо калифату као мушкарци. И ево, почели смо да стичемо обожаваоце и поштоваоце.

У ствари, Русија је модел за Трампа, а Председник Путин је његов идеал. Мада Доналд Трамп не сме да призна да идеализује руског strong man Путина, његови ће га због тога помешати са балегом, потучени Меккејн ће га, са домаћим бледим лицем отеченим од вискија, покљуцати.

На аеродрому у Њујорку, правећи се да дочекују муслиманске путнике, са паролама стоје авангардни и цивилизовани супер толерантни становници Њујорка.

Welcome! („Добро дошли!“), Love not hate! („Љубав, а не мржња!“). Последња парола — директно је из доба деце цвећа: „Водите љубав, не рат!“

Али, нико није слетео. А оне, који су слетели, нису пустили.

Трамп и Путин ће се ускоро срести. У целом свету убрзано ће закуцати срца. Изненада смо постали свима потребни. И сви су нас изненада разумели.

Кандидат од „једноставно десних“ на председничким изборима у Француској Франсоа Фијон се залаже за тешње везе између Немачке, Француске и РУСИЈЕ.

Све је јасно. И Трамп хоће да нас искористи у својој борби против Кине, и Европа хоће да нас има на својој страни у повлачењу конопца са САД.

Цитираћу поново Фијона — о нама са вама.

„То је огромна земља, према којој се не треба односити лакомислено. Ко при здравој памети може да уђе у конфликт са Русијом?“

И то је тачно. Заиста — ко?

Ката

fakti.org

Тагови: ; ; ;