Су-35С је вишенаменски ловац који припада генерацији 4 ++. То значи да већина његових карактеристика одговара перформансама ловца пете генерације.

Од претходног модела Су-27 се разликује по повећаном потиску (14,5 тона), мањој потрошњи горива и дужем веку трајања. Он је у стању да достигне брзину до 2500 km/h и постигне успон до висине од 20 000 метара. Максимални домет му је 3600 км, а са додатним резервоари за гориво може да достигне чак 900 км више.

Извор Министарство одбране Руске Федерације

Су-35С користи многа технолошка достигнућа руског авиона Т-50 ПАК ФА. Посаду чини један пилот, а контрола се обавља без аналогних уређаја. Њих замењују два екрана на којима се приказују све информације.

Овај ловац је први руски авион опремљен безинерционим системом за навигацију — БИНС. Уређај прикупља и анализира све податке о лету и обезбеђује одлазак и повратак авиона у базу без GPS или ГЛОНАСС.

Највећу пажњу западних војних стручњака је изазвао инсталирани радарски систем «Ирбис» који је тренутно најмоћнији на свету. Он може да детектује циљеве на удаљености од 400 км, да истовремено прати до 30 ваздушних и до четири копнена циља и да истовремено напада осам оних најопаснијих.

Максимална тежина терета авиона је 8000 кг. Су-35С има 12 додатка за ракете и бомбе. Наоружање укључује вођене ракете «ваздух-ваздух» и «ваздух-земља», као и ненавођене ракете и бомбе различитих величина.

Наоружање се не разликују од оног које се већ користи на Су-30МК, али нови ловац може користити и ово наоружање које ће се тек појавити, укључујући и опцију за ласерску корекцију. Авион је такође опремљен топом ГШ-30-1 калибра 30 мм.

Ката

Тагови: ; ;