Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

23:39

 

Вечерас од 18:00 до 23:00 украјинске снаге поново су нападале Јасиновату.

 

19:37

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходна 24 сата  1 048 пута напале територију ДНР. Нападали су следећа насељена места:  Зајцево, Доломитное, Михајловка, Јасиновата, Жабичево, Спартак, КрутаяБалка, Јаковлевка, Васиљевка, Докучаевск, Октобар, Лењинское, Саханка, Коминтерново, Заиченко, рудник  Гагарина, доњецки аеродром и Петровски рајон  Донецка. Током напада погинула су двојица припадника војске ДНР.

 

13:14

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 9 пута напале територију ЛНР. Нападали су насеља Соколники, Калиново, Смелое, Веселогорловка, Логвиново и Калиновка. Губитака на срећу није било.

 

Украјинске снаге су током претходне ноћи нападале Јасиновату из ракетног система «Град». Осим Јасиновате под ватром кијевских окупатора нашао се и доњецки аеродром, Волво Центар, Спартак, Крута Балка, Јаковљевка, и Жабичево, као и насеља Саханка, Лењинское и Коминтерново на југу ДНР.

Тагови: ; ;