Пише Јулија Витјазова специјално за News Front

 

Семено-Парасјуковска антинародна Република

 

 

У украјинском «Обозреватељу» је објављен интересантан чланак «Семенченко** и Парасјук*** играју како Путин свира».

 

На украјинском је и предугачак је..но, даћу вам слободан превод..

 

Два Покемона са посланичким имунитетом Парасјук и Семенченко-Гришин, су створила приватну војску и блокирали су железничку пругу. Истовремено су заиграли како Путин свира. Наиме, стручњаци и новинари су одавно предвидели да ће он изазвати дестабилизацију земље. Али, нико није очекивао да ће све ићи тако једноставно — два убачена посланика са криминалном прошлошћу су све завршила. На крају су довели земљу до рестрикција, ванредног стања и економске кризе.

 

Следећи корак тих «мировних активиста» је вероватно организовање оружаног преврата у самопроглашеној Семено-Парасјуковској антинародној Републици или прекид транзитног гасовода којим Путинов режим транспортује свој гас. Биће велика срећа ако се ограниче на проглашење Странке Покемона чија ће предизборна обећања обухватити рације, рекетирање и револуционарну лустрацију на лицу места. Без суђења. А за њима ће дотрчати и друге «патриоте» са клиничком дијагнозом..

 

Слажем се, све је то дивно! Једино што по мени фали, да би ефекат био комплетан, је прогноза да ће за месец или два Парасјук и Семенченко бити позвани у Кремљ да би примили нова именовања и медаље «За повратак Украјине». Али, ја сам већ одушевљена!

 

Само за «Семено-Парасјуковску антинародну Републику» је аутор заслужио аплауз!

 

 

Сјајно је и то поређење са Покемонима..

 

P.S.

 

Слушајте, ово је заиста очаравајуће. Развлачење имена Семенченко-Парасјук траје две недеље. За све то време главнокомандујући је ћутао остављајући присталице и противнике да се размашу у својим изјавама и проценама. Дошло је до тога да је Гројсман увео ванредно стање и позвао становништво да се припреми за најгоре. И тек сада, након што је ЕУ критиковала блокаду железничког саобраћаја у Донбасу и затражила да се она обустави, Петар је на крају рекао да је блокада — лоша!

 

Сама формулација је још лепша. «Нисте ви ујединили земљу, ви не можете ни да је делите!» Питам се да ли ико од његових противника има довољно мозга да подсети «Председника света», да он у уједињењу ових земаља такође није учествовао..

 

И да! Семен је изјавио да ће блокада да се настави, а Порошенко са ЕУ може да иде у..

 

P.S. 2

 

Све што треба да знате о тренутној блокади у Украјини у целости..

 

Сцена је ремек-дело! Није ни чудо што су филм забранили..

 

 

Ката

 

—————————————————————————————-

*    Алузија на песму «Песня Остапа Бендера»

**  Семен Семенченко, командир украјинског батаљона «Донбас»

*** Владимир Парасјук, командир украјинског батаљона «Дњепар»

 

 

Тагови: ; ; ; ;