Председник САД Доналд Трамп је изјавио да жели добре односе са Русијом, али да он за њу, за разлику од Хилари Клинтон која је дала Русији 20% америчког урана, није ништа учинио.

 

 

„Ништа до сада нисам чинио за Русију. Ништа до сада нисам урадио за Русију. Али, сматрам да ће бити позитивно ако успемо да са њом успоставимо добре односе. Имамо веома талентованог човека Рекса Тилерсона, који ће се ускоро сретати са њима”.

 

Он је оценио и да кампања коју воде амерички медији може Владимиру Путину упутити погрешан сигнал.

 

„Могуће је да ће Путин закључити да са мном не може да прави договоре јер то за мене не би било популарно. Заиста не знам хоћемо ли успети да се договоримо са Москвом. Јер, тамо могу закључити да Вашингтон наставља по старом и да не може бити договора са Трампом”, рекао је он.

 

„Кад бих се определио за оштар курс према Русији, ви бисте, а и други људи, говорили да је то изванредно. Али, ја вас познајем. После бисте почели да говорите да сам био исувише оштар према Русији и да није требало да се тако држим”, поручио је Трамп новинарима.

 

„За мене би било много једноставније да држим оштар курс према Русији. Међутим, имам намеру да радим оно што је правилно, полазећи од интереса Американаца и целог света. Не губите из вида да смо ми, као и они, моћна нуклеарна држава. Ако будемо имали добре односе са Русијом биће то, верујте ми, изванредно”, закључио је Председник САД.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;