Председник САД Доналд Трамп поручио је, на својој првој самосталној конференцији за новинаре у Белој кући, да његова администрација функционише беспрекорно, али да медији шире «приче о хаосу».

«Моја администрација функционише као подмазана упркос чињеници да имам потешкоћа са одобравањем избора за чланове Кабинета», рекао је Доналд Трамп, преноси АП.

 

Амерички председник је, међутим, навео да, када укључи телевизор или отвори новине, види «приче о хаосу», док је истина «управо супротна».

 

Трамп је критиковао америчке медије као непоштене, додавши да они служе специјалним интересима и људима који имају користи од оног што је назвао «очигледно разбијеним системом», пренео је АФП.

 

«Медији су постали толико непоштени да, ако о томе не причамо, чинимо огромну лошу услугу америчком народу», рекао је председник САД.

 

Он се осврнуо и на тврдње да су чланови његовог предизборног тима били више пута у контакту са руским званичницима, и такве тврдње одбацио као «лажне вести».

 

«Они о томе не знају ништа. Нису били у Русији. Никада нису телефоном позвали Русију. Никада нису примили позив из Русије. Све су то лажне вести», нагласио је Трамп.

 

Такође је устао у одбрану Мајкла Флина, свог доскорашњег саветника за националну безбедност чију је оставку затражио и добио ове недеље.

 

Трамп је истакао да Флин није ништа погрешно урадио када је пре инаугурације разговарао са руским амбасадором. «Он је само радио свој посао», објаснио је амерички председник.

Извор РТС

Тагови: ; ; ;