Вође терористичке организације «Исламска држава» напуштају сиријску Раку и премештају се у правцу Дејр ел Зора, изјавио је представник Пентагона Џеф Дејвис.

 

„Много вођа «ИД», многи њихови чиновници… напуштају Раку, преносећи операцију низводно“, рекао је Дејвис и прецизирао да се терористи крећу ка Дејр ел Зору и Мадану.

 

 

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да су стратешки носачи ракета Ту-95МС, који су прелетели преко Ирана и Ирака, извели ваздушни напад крстарећим ракетама „икс 101“ на објекте терористичке организације «ИД» у области Раке.

 

„Бомбардовани су базни кампови и центри за припрему бораца, као и пункт управе једног од великих одреда «ИД»“, наведено је у саопштењу.

 

 

Саопштено је да су подаци објективне контроле потврдили да су погођени сви означени циљеви.

 

„Борбену авијацију која је пратила бомбардере чинили су руски ловци Су-30СМ и Су-35С, који су кренули са аеродрома Хмејмим. После успешног испуњавања борбеног задатка сви руски авиони вратили су се на базне аеродроме“, наведено је у саопштењу.

 

 

Војни представници Русије и међународне антитерористичке коалиције предвођене САД у петак су били у контакту преко канала везе за спречавање конфликтних ситуација на небу изнад Сирије приликом вођења операције у области Раке, изјавио је званични представник америчке војске, пуковник Џон Доријан.

 

„Режим спречавања конфликтних ситуација са Русијом приликом операција се одржава. Данас је Русија извела операцију у области Раке“, саопштио је Доријан на Твитеру.

 

 

Извор

Тагови: ; ; ; ; ; ;