У Харкову је дошло до пуцњаве између учесника  украјинског  добровољачког батаљона «Донбас» и  активиста «Источни корпуса» због блокаде Донбаса , преноси украјински лист  «Јавни Харков»

«У пуцњави код Алексеиевке једна особа је повређена. Према речима Олега Ширева, ветерани батаљона» Донбас» су испалили неколико хитаца у активисте» Источног корпуса «. Разлог пуцњаве је — сукоб због блокаде Донбаса», пренели су медији објаву из полиције Харкова.

 

Напомиње се да је у пуцњави рањена једна особа, који је у тешком стању  пребачена у болницу. Након пуцњаве  припадници батаљона «Донбас» су се предали полицији.

 

 

«МУП је привело девет особа и запленила оружје. Истрага је у току», наводи се у полицијском извештају.

 

 

Подсетимо, крајем јануара, група бивших припадника војних операција у Донбасу, укључујући и неколико посланика Врховне Раде Украјине, блокирало је  на неколико локација пругу која повезује теретни железнички саобраћај између Кијева и Донбаса

 

 

По њиховом мишљењу, сва трговина са сецесионистичким републикама је незаконита, а сав трговински саобраћај је кријумчарење. Блокада је довела до поремећаја у снабдевању антрацит угљем, који се произведи у од стране Кијева неконтролисаним територијама  Донбаса, услед чега  суукрајинске власти биле приморане да уведу ванредне мере у енергетском сектору у циљу уштеде ресурса.

 

Тагови: ; ;