Малезијска полиција је ухапсила четвртог осумњиченог за убиство Ким Џонг-Нама — старијег брата Севернокорејског лидера Ким Џонг Уна. Како се испоставило, ради се о 47-годишњем држављанину Северне Кореје, преноси Малезијски лист «Синкохуо», позивајући се на изворе.

Према писању тог листа, полиција је у петак увече ухапсила у Куала Лумпуру човека који наводно има везе са убиством Ким Јонг-Нама.

 

Током  хапшења код осумњиченог је пронађен  пасош Северне Кореје. Тренутно, полиција проверава његову валидност. Напомиње се да је у пасошу ухапшеног примећено да је више пута посетио Малезију.

 

Раније је објављено да је полиција под сумњом да су учествовале у убиству, ухапсиле 29-годишњу држављанку Вијетнама и 25-годишњу држављанку Индонезије, а након тога и  26-годишњег држављанина Малезије, младића ухапшене Индонежанке.

 

Начин на који је усмрђен брат Севернокорејског лидера, још увек је непознаница.

 

Према различитим верзијама, Ким Џонг-Нам  је могао бити убијен убодом отровне игле, прскањем токсичног спреја у лице или прислањањем на лице материјала натопљеног неком токсичном супстанцом.

 

Званичног извештаја о узроку смрти још увек нема

Тагови: ; ;