The Sunday Telegraph данас баш боде! Уз наслов «Ексклузивно» је изнео огроман материјал, о коме се дуго расправљало у српској и руској штампи, око очигледно измишљеном руском плану да свргне Владу у Црној Гори.

 

 

Пише Владимир Корнилов

 

Најинтересантније је да се чланак о питању «руске завере» завршава питањем «Дакле, тиме се Кремљ бави?», иако се зна да за ту тврдњу нема доказа. Али, ко ће да прочита до краја велики чланак? Главно је објавити графикон са натписом «Реконструкција» и пронаћи коментатора-русофоба са натписом «Анализа» у којој се заправо и не расправља о «чињеници» да је Кремљ умешан. А ипак, «Сензација» је спремна!

 

 

Главно, погледајте «доказе» за ову операцију! На графикону се види да су два «руска агента» стигла у Србију са «напредним уређајима». У чему је њихова напредност? Испоставило се да се у овим чудесним телефонима налазе два броја на брзом бирању! Замислите колико су напредовали у том смислу у ФСБ да умеју да поставе бројеве за брзо бирање у паметни телефон! Шта ће нам још неки доказ?

 

 

У суштини, то је та «Сензација» о којој прича цео свет. Изненађује само једна ствар: није откривена одлучујућа улога СБУ у објављивању ове «завере». О томе је говорио и сам Тарас Березовец! А због чега «Телеграф» није њега позвао као главног експерта? Ох, он би имао што-шта да каже о свему томе!

 

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;