Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

 

19:48

 

Током данашњег напада на Јасиновату оштећени су водовод и далековод.

 

Током поподнева украјински нацисти отворили су ватру на насеље Спартак у моменту док је за социјално угрожено становништво била организована народна кухиња. На срећу жртава није било.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 1980 пута напале територију ДНР. Нападали су насеља Зајцево, Гољмовски, ШирокаяБалка, Озереновка и Михајловка у околини Горловке, Јасиновату, Спартак, Красни Партизан, Круту Балку, Жабичево, и Васиљевку, Докучаевск, Александровку, Трудовски и аеродром. Током напада погинуо је један војник ДНР а у околини окупиране Волновахе примећена је тешка артиљерија украјинских снага.

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 4 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Логвиново и Калиновка. Током напада испаљена су 43 пројектила на ова насеља.

 

Током јутра украјинске снаге су отвориле ватру на Јасиновату. Локалне власти су саопштиле да се информације о евентуалним жртвама утврђују.

Тагови: ; ;