Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

19:44

 

Данас око 14:00 украјински терористи отворили су ватру на Јасиновату у подручју доњецког резервоара. У моменту напада на лицу места се налазила екипа електричара која је поправљала далековод. Жртава није било али је оштећена опрема електричара.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата  2 453 пута напале територију ДНР. Нападали су околину Доњецка; аеродром, Старомихајловку, Трудовски, Еленовку и Луганское, Јасиновату, Красни Партизан, Жабичево, Спартак, Јаковљевку, Зајцево, Озреновку, Михајловку, и Доломитное, Докучаевск, Новоласпу, Новомарјевку и Старомарјевку у Тељмановском рејону, као и насеља Саханка, Лењинское, Нова Таврија, Коминтерново, Безименое и Октобат у Новоазовском рејону,

 

13:18

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 10 пута напале позиције Народне милиције у подручју насеља Калиновка, Логвиново, Калиново, Алмазное и Соколники.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге напале су и насеље Коминтерново на југу ДНР. Током напада село је остало без струје. Под ватром се нашла и Јасиновата где је граната ударила у кров једне куће.

 

 

Тагови: ; ;