Бивши саветник америчког председника за националну безбедност Мајкл  Флин  је непосредно пре његове оставке, поднео план за нормализацију у  руско-украјинским односима. Овај документ има за циљ укидање санкција против Русије, објавио је Њујорк Тајмс.

Публикација истиче да је за  план сазнала од украјинског посланика Андреја Артеменка, и да се у документу плана  налазе докази о корупцији председника Украјине Петра Порошенка.

 

Њујорк Тајмс пише да је план о укидању саснкција састављен заједно са бизнисменом Феликом Сетером и правним саветником Мајклом Коеном, који је документ предао Флину. Сетер је раније сарађивао са Доналдом Трампом, док Коен и сада сарађује са председником.

 

Публикација наводи да се то десило недељу дана пре него што је Флин поднео оставку на место саветника за националну безбедност.

 

Флин на ручку са председником Владимиром Путином и Емиром Кустурицом

Подсетимо до оставке Мајкла Флина са места саветника председника за националну безбедност дошло 13. фебруара због чињенице да је пре Трампове инаугурације Флин разговарао са руским амбасадором   Сергејем Кислаком о санкцијама.

 

 

Према непотврђеним информацијама, он је саветовао Москву да не одговора на мере које је предузео Барак Обама и обећао нормализацију односа након доласка Трампа на чело председника САД.

 

Тагови: ; ;