Предложени  «план» украјинског посланика за укидање санкција Русији, који укључује одржавање референдума у Украјини о могућности издавања Крима под дугорочни закуп Русији и «повлачење руских снага из источног дела Украјине,» је  апсурдан и није у складу са мишљењем Москве, рекао је за РИА Новости Председник Одбора Савета Федерације за одбрану и безбедност Виктор Озеров.

 

 

Лист Њујорк Тајмс је  известио да су предлози за нормализацију односа између Украјине и Русије, и да укине санкције против Русије поднети на почетку фебруара канцеларији Мајкла Флина  који је у то време био на положају  помоћника председника САД Доналда Трампа о питањима националне безбедности.

 

Према том листу, мировни план  који је припремио украјински посланик Андреи Артеменко, је у  Флинову канцеларију достављен преко адвоката Мајкла Коена  и Трамповог пословног партнера Фелика Сетерома.

 

Према  публикацији међу тачкама плана је и  «повлачење руских снага из источног дела Украјине,» и украјински референдум о могућности давања Крима  под закуп  Русији на  дужи период( од 50 до 100 година).

 

«Ови предлози су апсурдни и неприхватљиви за Русију», рекао је Озеров.

 

 

Он је такође додао да Москва гради своје односе са САД, «без потребе за  услугама  посланика Врховне раде Украјине».

Тагови: ; ; ;