Изложба радова руске уметнице Ксеније Симонове, која је освојила светску публику својим посебним талентом сликања песком, биће представљена београдској публици у галерији «Прогрес» од 20. фебруара до 2. марта, а свечано отварање заказано је за суботу 25. фебруар у 18 сати.

 

 

У недељу 26. фебруара у 12 сати, Симонова ће наступити на Малој сцени Народног позоришта. Представљање руске уметнице организовало је удружење «Српски код».

 

Јавности у Србији уметница је позната по својим радовима из серије «Пешчана прича — Живи, Србијо», која говори о животу велике земље која чува своју веру, поштује претке и која је способна да се радује и пева упркос проблемима са којима се суочава. Симонова је у више наврата у интервјуима истакла да су Срби велики народ, бескрајно талентован и ведрог духа.

 

(ВИДЕО) Из Русије с љубављу: Пешчана анимација посвећена Србији

 

Идеја стварања радова и анимација из серије коју ће представити у нашој земљи настала је одавно, али је успела да је реализује тек пошто је посетила Србију, након што је, како је рекла, «пропутовала манастире и градове Србије, заувек заволевши ту земљу и њене невероватне људе».

 

Дела Ксеније Симонове имаће прилику да види и публика у Крагујевцу (7-21. март), Кикинди (1-24. април) и Новом Саду (25. април — 20. мај).

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;