Драги пријатељи, желим да Вас обавестим о једном врло важном догађају који ће бити ове недеље 24.02.17 (петак) — пише на свом Facebook профилу Председник међународне организације «Срба Евроазије» Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону» Драган Станојевић.

 

Његово саопштење преносимо у целости:

 

 

Као што знате, на Донбасу иде рат у коме гине много мирних грађана, али оно што је највећа трагедија је то што гине много деце. Она деца која су тамо, доживљавају хуманитарну катастрофу, живе у тешким условима, бункерима и подрумима, преживљавајући свакодневно бомбардовање и страхове, који остављају дубок траг у свести те деце.
Ми Срби добро знамо како је то, јер смо били бомбардовани и уништавани више пута од истих „демоно-крата“ који су нас награђивали „милосрдним анђелима“ и схватамо колика је то трагедија. Много је породица и мајки, које су изгубиле своје вољене и своју децу што је вероватно најтежи губитак и трагедија коју може човек доживети.

 

Управо једна таква мајка долази у Београд, да се подели са нама својом историјом, да отвори очи јавности и људима на катастрофу која се тамо дешава, да заустави даље смрти невиних људи и страдање деце, да позове светску јавност да утичу на украјинску власт, да престане са убијањем сопственог народа и деце.

 

Дакле 24.02.2017 у Београду, у хотелу Allure caramel (бивши Адмирал), ул. Венизелосова 31 (бивша ул. Ђуре Ђаковића), рејон Дорћол, биће одржана трибина-изложба „страдања деце Донбаса“ са почетком у 12 часова!

 

На трибини ће наступити сада већ позната Ана Тув, жена која је скоро целу породицу изгубила приликом гранатирања њене куће. Она је имала троје деце, једно дете је имало око десет дана од рођења, син око 2 године и кћерка око 11. Када су пале гранате у њену кућу и то у време примирја, убиле су јој мужа на месту, кћерку од 11 година, чије тело је био раскинуто, сину од 2 године су биле оштећене очи а сама Ана је остала без руке, а са другом је вадила и откопавала преживелу децу. Дакле једна врло поптресна историја, која показује сву трагедију која се дешава у Украјини.

 

На трибини ће такође учестововати и једна од најхрабријих жена, политичара и хуманитараца, чувена Викторија Шилова, лидер (социјалне партије Украјине и покрета «антират»), која живећи у Украјини отворено говори, да крволочна власт из Кијева, убија свој народ на Донбасу, да треба сви да буду осуђени за злочине над сопственим народом и много других ствари, за које се тамо једноставно губи глава!
Иначе Викторија је наш велики пријатељ, она је у време када сам живео у Дњепру била директор националног ТВ канала, где сам ја, захваљујући њој,презентовао нашу културу, традицију и говорио и нашем страдању у време НАТО агресије и т.д.

 

Са њима у делегацији ће бити и Италијан Енрико Вењју који је издао књигу о деци Донбаса.

 

Код нас се обично препричавају дешавања у Украјини па и они који долазе из Русије, а на овој трибини моћи ће те чути све од директних учесника тих дешавања и добити сву информацију коју мижда још нисте чули. Имаћете могућност директне комуникације са свим учесницима.

 

Посебно позивам медије и све оне које имају бло какве могућности да се чује о оном шта се реално дешава у Украјини и на Донбасу, да дођете, узмете интервју и поставите питања која желите. Такође позивам све наше покрете, политичаре и наравно, обичне људе који желе да учествују и да у директној комуникацији добију информације. Ја ћу такође присуствовати, тако да, ко жели нека изволи.

 
Молим Вас да информацију распространите свугде, има много група Руско-Српских, клубова, пријатељстава, покрета и свега другог, па ето, ред је да се то пријатељаство види овде на делу.

 

Сви који желе да дођу, могу овде у коментарима написати „долазим“ ко не жели да пише, може мени лично послати поруку, јер ми је битно да знам приближан број људи који ће доћи,због организације.

 

 

Братски поздрав и до скорог виђења,
Драган Станојевић

Тагови: ; ; ; ;