Председник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа министру иностраних послова Руске Федерације Сергеју Лаврову поводом смрти амбасадора Русије у УН Виталија Чуркина.

 

Додик је истакао да ће Република Српска бити вечно захвална Чуркину на важном скретању пажње на ставове Српске и њиховом аутентичном и за Српску врло важном представљању на седницама Савета безбедности УН приликом расправа о БиХ.

«Амбасадор Чуркин остаће упамћен као личност која је својим животом и радом постао истакнута фигура у напорима руске дипломатије на остваривању вредности слобода у свету, а нарочито у нашем региону. Његова смрт представља велики губитак не само за породицу и пријатеље него и за целу Русију, и дипломатију у свету уопште», навео је Додик.

Додик је, у телеграму којег је упутио у име грађана Републике Српске и своје лично име, истакао да је са великим жаљењем примио вест о смрти Чуркина, посебно због чињенице да је отишао изузетан дипломата који је часно служио својој земљи.

«Изражавам Вам саучешће и молим да изразе нашег саоећања пренесете и породици преминулог амбасадора Виталија Чуркина. Ваша екселенцијо, примите изразе мог дубоког поштовања», наведено је у телеграму саучешћа предсједника Републике Српске.

Извор Срна

Тагови: ; ; ;