Шест људи из Покрета за неутралност кренуло је данас на путовање ка Бриселу са идејом да промовишу идеју о референдумском одлучивању о уласку Црне Горе у НАТО.

 

«6 људи, 9 држава, 12 дана, 7000 километара и само 1 идеја: да се чује глас народа Црне Горе!» — пише о акцији новинар и грађански активиста Марко Милачић.

 

 

 

Караван креће из Подгорице у Косовску Митровицу, следећа дестинација је Скопље, а следе Београд, Бањалука, Загреб, Љубљана, Беч, Праг, Берлин и коначно Брисел.

 

«Црна Гора је пред историјским питањем. Режим, мимо воље огромне већине народа, у страху од мишљења тог истог народа, одлуку о учлањењу у НАТО савез жели да донесе кроз парламент, нелегитиман и фарсичан, установљен на неслободним изборима и инсценираном државном удару на изборни дан, удару који још траје. Ријеч је о невиђеном насиљу ваше, скоро три деценије несмјењиве власти. Борба за референдум, али фер и поштен, стога је борба за елементарну демократију. Овђе је у питању душа наше земље, на коју ви и ваши дуго времена бестијално насрћете. За очување те душе ми се и овим путовањем боримо. У питању је Црна Гора», наводи се у отвореном писму учесника каравана.

 

 

Након поласка из Подгорице, учесници Референдумског каравана стигли су у званичну посету Косовској Митровици, где их је на највишем нивоу угостило руководство општине, на челу са председником Привременог органа Косовске Митровице Александром Спирићем и члановима Привременог органа.

 

«Црногорска власт не жели референдум о најбитнијим историјским питањима. А баш, овђе, на Косову и Метохији можемо видети како је изгледала и како изгледа „НАТО демократијаˮ.

 

Антицивилизацијски принципи, какве смо видели и видимо на Косову и Метохији, сада се Црној Гори намећу као пожељни иако сви добро знамо да је НАТО недемократска организација. Антидемократски принципи алијансе нарочито се огледају сада у Црној Гори у виду подршке црногорске власти која не жели референдум», рекао је Марко Милачић током разговора са српским званичницима.

 

 

Извор: Вијести / Марко Милачић (Facebook)

 

Тагови: ; ; ;