Директор канцеларије за КиМ и амбасадор Русије о стању у јужној покрајини: Србима на Космету треба што пре омогућити да формирају Заједницу српских општина, у складу са договорима из Брисела.

 

фото: ТАНЈУГ

 

Србима на Космету неопходно је што хитније омогућити да у садејству са Београдом формирају Заједницу српских општина, у складу са договорима из Брисела — поручио је данас Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ, на састанку са амбасадором Русије Александром Чепурином. Њих двојица су разговарала и о заједничком деловању у спречавању чланства самопроглашеног Косова у међународним организацијама, о припремама за наредну седницу СБ УН о КиМ, дијалогу са Приштином.

 

Чепурин је поновио принципијелан став Руске Федерације о питању суверенитета Србије и истакао спремност руске стране да и убудуће подржава напоре за заштиту права и легитимних интереса Србије.

 

На седници скупштинског Одбора за КиМ данас је поднет извештај о раду Канцеларије за КиМ у протеклој години, а током дискусије која је трајала четири сата, опозиција је замерила што није дошао директор Канцеларије Марко Ђурић.

 

 

 

 

НОВОСТИ

Тагови: ; ; ;