Руска амбасада је прославила Дан бранилаца отаџбине, а амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Чепурин истакао је да су добри односи две земље пример за све који желе сарадњу и поручио да ће Русија наставити да подржава Србију.

Александар Чепурин је на свечаности у руској амбасади рекао да је то њихов заједнички допринос будућности јединствене, безбедне и просперитетне Европе, и целог света.

 

Пријему су присуствовали председник Владе Србије Александар Вучић, министри у влади Зоран Ђорђевић и Зорана Михајловић, директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић, представници политичких странака и организација Драган Марковић, Војислав Шешељ, Бошко Обрадовић и Вук Јеремић.

 

Био је присутан и српски патријарх Иринеј, а и представници верских организација, чланови дипломатског кора, културног и јавног живота.

 

Чепурин, који се званицама обраћао на српском, рекао је и да се слаже са онима који кажу да је Србија данас, после много година, заиста независна и суверена држава, те да се на пријему налазе представници различитих политичких група и партија.

 

Рекао је да Русија и Србија имају добру сарадњу, укључујући војну, и додао да земље данас имају одличне перспективе у области војне и војнотехничке сарадње.

 

«Сутра ће ове перспективе постати стварност. Русија ће и даље подржавати Србију», додао је Чепурин.

 

Руски амбасадор је уручио медаље припадницима Војске Србије за јачање пријатељства и војне сарадње, као и учесницима у достављању хуманитарне помоћи сиријском граду Алепу.

 

Чепурин је додао да Ансамбл «Александров», који је у авионској несрећи у децембру изгубио скоро половину свог састава, доживљава препород и да ће већ сутра имати концерт у Кремљу, те да се наступ тог ансамбла очекује у Београду на јесен.

 

Русија 23. фебруара слави Дан бранилаца отаџбине.

 

 

РТС

 

Тагови: