Пише Антон Хашћенко

 

Делегацију партије Алтернатива за Немачку, која борави у Москви, дочекали су у Државној Думи. Немци су се срели и да спикером Думе Вјачеславом Володином и већим бројем посланика.

 

Ако неко мисли да је то партија од које у Немачкој ништа не зависи — вара се. Управо због ове посете, има смисла ретроспективно погледати на спољну политику Русије.

 

 

Раније смо у највећој мери или првенствено били оријентисани на сарадњу са официјелним лицима ових или оних држава, уместо да се наоружамо вишегодишњом праксом Вашингтона. А та пракса подразумева меку силу и сарадњу са свим играчима који признају интересе САД и спремни су да се за њих залажу на својој територији.

 

Док официјелни Запад никако неће да иде на нормални дијалог и компромисе, разговарајући са нама језиком санкција, ми сада у тишини успостављамо и настављамо да градимо односе са онима који са нама, из различитих разлога, желе пријатељство. Географија таквог деловања већ је прилично широка и укључује и такве кључне државе као што су Француска и Немачка.

 

Да се вратим на Алтернативу за Немачку. Један од троје њених лидера, бизнисмен Фрауке Петри, била је на челу оних који су разговарали са Володином и посланицима.

 

Неки ће по навици рећи да та партија ништа у Немачкој не решава и биће — у криву. Њен рејтинг је између 10 и 15%, а та партија постоји свега неколико година. То су солидни проценти чак и за европску земљу каква је Немачка.

 

Лидери Алтернативе нису наши Касјанови и Јашини који, са својих пола процента гласова на изборима, трче по кабинетима Вашингтона и Брисела. Не, са овим Немцима је све много озбиљније.

 

Што је најважније, с обзиром на расположење обичних људи у европским земљама, а то су људи који су на својој кожи осетили све лепоте подивљале глобалистичке политике помешане са тоталном попустљивошћу пред прекоокеанским Big Brother, уопште није сигурно да се у догледно време неће политички пејзаж кардинално изменити.

 

Зато се садашњих 10-15% Алтернативе за Немачку могу напросто претворити у 30% које је освајала партија Ангеле Меркел.

 

Можда се то неће догодити већ сутра, али тиха вода брег рони.

 

Ката

 

 

 

 

 

Извор fakti.org

Тагови: ; ; ;