Пише Пол Крејг Робертс

 

Данас се обавештајне структуре САД — CIA и NSA, а такође и истражни органи попут FBI — претварају у прави Гестапо нашег времена, кријући се иза парола о рату против терора. Ово би морали да имају на уму сви, укључујући и Доналда Трампа, поготово што је постао веома неподобан због одбацивања неоконзервативне идеје о светској хегемонији САД.

 

Полицијски органи настоје да своје пресститутке убаце у медије да би компромитовали Трампа због његових „веза са Русијом“ и указивали какву он претњу представља за националну безбедност САД. План је да се све прелије на странице листова, као што се то десило са Председником Ричардом Никсоном, како би Трампа присилили да поднесе оставку.

 

 

CNN практично отворено сарађује са CIA и без имало устручавања пласира информације у којима се тврди да се Трамп налази под утицајем Русије. При том се то пласира као проверена чињеница. „Доказ“ који нуде CNN и CIA заправо је извештај који је сама CIA пласирала у New York Times.

 

Како је рекао амерички писац, адвокат и новинар Глен Гринвалд, дубока држава — коју чине CIA, NSA и такве структуре — заправо су они сегменти власти у Вашингтону који делују независно од тога ко се налази на власти у САД.

 

Током целе председничке кампање, водећи чланови обавештајне заједнице САД, међу којима су били и Мајк Морел, шеф CIA у Обамином мандату, Мајкл Хејден, који је био шеф CIA и NSA у време владавине Џорџа Буша-млађег, очито су били на страни Хилари Клинтон. Морел је још сарађивао са NYT, а Хејдан са The Washington Post. Током целе кампање, а све са задатком да подржавају Клинтонову и да подвлаче како је Трамп у вези са Русијом.

 

Приоритет у деловању CIA у последњих пет година била подршка рату у Сирији, усмерена на свргавање Асада. Ако је Клинтонова била за наставак рата у Сирији, Трамп је у кампањи говорио о уништавању, заједно са Русијом, «исламске државе» у Сирији.

 

Трампове идеје увек су до сада биле у раскораку са основном линијом деловања CIA која је током кампање покушавала да подрије његов ауторитет. Сада то исто раде уз помоћ разних „цурења информација“. Није ни чудо. Трампово председниковање је уистину опасно за многе. Поготово за оне којима одговара уништавање система безбедности, који желе ширење могућности милијардера и политичких фанатика према муслиманима и имигрантима.

 

На једној страни делује Трамп, а на другој — дубока држава. Међу њима је огромна провалија, огромна разлика. Трампа је одабрао народ и он је под демократском контролом, што се види и по понашању медија, судова, па чак и обичних грађана САД. А CIA и америчку обавештајну заједницу није изабрао нико. Оне нису потчињене демократској контроли. Зато је потпуно тупава мисао да су у стању да подрију власт законитог шефа државе.

 

Сада је у САД ситуација крајње опасна јер против демократије наступа „дубока држава“ која агитује и лобира за Трампов импичмент иако он није направио ни један преступ за који би могао да буде подвргнут тој процедури.

 

Неоконзервативци су већ изјавили да би највише волели да дође до дубоког државног преврата против демократије.

 

Шта Трампу остаје да чини? Да очисти редове специјалних служби и да их спречи да се баве незаконитим акцијама.

 

Ако су Буш и Обама могли да дозволе да се грађани САД држе у притвору неограничено дуго без правне процедуре, ако је Обама могао да дозвољава убиства грађана САД осумњичених такође без потребне правне процедуре, зашто Трамп не би могао да посегне за одговарајућим правним процедурама и антимонополским законодавством ради разбијања медијских конгломерата који су на њега ударили?

 

Трамп у овој етапи просто нема алтернативу борби. Или ће он позатварати тајне полицијске агенције и конгломерате поткупљивих медија, или ће они победити њега.

 

Флинова оставка је најгоре што је могао да учини. Трамп је морао сачувати Флина на функцији и отпустити оне који су се активно бавили дезинформацијама против њега. Ни један Председник не може опстати ако су органи тајне полиције себи поставили за циљ да га униште.

 

Ако Трампови консултанти ово не знају, то може значити само једно — да је Трампу време да нађе нове саветнике.

 

Ката

 

 

 

 

fakti.org

Тагови: ; ; ;