Најпознатији руски ратни извештач Дмитриј Стешин је оценио да би у догледно време доћи до тога да се Украјина прикључи двема донбаским републикама, а не обрнуто.

 

Наиме, појава указа Владимира Путина, којим се признају пасоши и сва друга документа Доњецке и Луганске Републике су, по његовом мишљењу, демонстрација посебног односа Русије према њима.

 

 

„Са Русијом иза леђа, Доњецка и Луганска Република могу се држати наспрам украјинске армије бесконачно. И при том, полако кувати кијевску жабу“, каже Стешин.

 

„Безмало месец дана сам провео у Курдистану и Ираку у време јуриша на источни Мосул. Од тога сам две недеље провео у ирачкој војној бази и уверио се како изгледа истинска војна помоћ Запада. Оно што добија Украјина је демонстрација скривених намера и притајених снова. САД под Трампом немају намеру да троше амерички новац на било какве квазидржаве. А држање ЕУ зависиће од држања Вашингтона“, сигуран је извештач.

 

„С нестрпљењем чекам када ће коначно постати јасно да је Украјина држава која не може да функционише нити да закључује споразуме. То ће коначно развезати руке свима који су се уморили од те ,црне рупе’ на периферији Европе“.

 

Он сматра да ће за Русију наступити одлучујући моменат када се ситуација у тој земљи нађе између незаустављивог ширења безвлашћа и прве хаварије на некој атомској централи.

 

Стешин има савет за ДНР и ЛНР.

 

„Морају појачавати војну обуку, овладавати новим врстама војне технике и новим војним специјалностима, рађати децу и правилно подизати и васпитавати већ рођену. Донбас је плацдарм којем ће бити прикључена Украјина. А никако обрнуто“, сигуран је Стешин, а преносе fakti.org

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;