Званични представник руског Министарства спољних послова Марија Захарова је данас на конференцији за штампу одговорила на антируске изјаве које у последње време често долазе из Црне Горе. Оптужбе Подгорице да Москва има везе са опозицијом и планирањем државног удара су, по мишљењу Захарове, потпуно неосноване.

 

 

Говорећи о наставку антируске кампање, коју спроводе црногорских власти, Захарова је приметила да црногорски Премијер Марковић није могао да одоли да се не придружи општем нападу на Русију у САД и ЕУ, оптужујући Москву и неке руске специјалне службе за нарушавање изборног процеса у земљи.

 

«Специјални државни тужилац Црне Горе Катнић помиње присуство специјалних служби РФ у Црној Гори. Ове неутемељене тврдње су активно пренели медији Балкана и из иностранства. Црногорским званичницима ни медијима не смета чињеница да нису изнели никакве доказе за такве тврдње», рекла је Захарова.

 

«Министарство спољних послова наводи да је низ лажи и дезинформација већ нанео озбиљну штету руско-црногорским односима у стремљењу Подгорице ка чланству земље у НАТО. И то се ради без узимања у обзир мишљења грађана, што је политика која је у супротности са основним демократским нормама које им омогућавају да изразе своје ставове на референдуму», каже она, додајући да је деструктивни антируски курс руководства Црне Горе у супротности са интересима народа ове земље и вековном традицијом блиских руско-црногорских односа.

 

МИП РФ реаговао на оптужбе о умешаности Москве у покушај државног удара у Црној Гори

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ;