Председник Републике Српске Милорад Додик захвалио је амбасадору Русије у БиХ Петру Иванцову који је сазвао данашњу ванредну седницу Управног одбора Савета за спровођење мира /ПИК/ у БиХ и нагласио да је Русија увек била коректна и привржена акту Дејтонског споразума.

 

 

«ПИК је сазван захваљујући амбасадору Иванцову и очигледно је да он то није учинио, они не би ни реаговали. Русија је увек била коректна и привржена акту Дејтонског споразума, а сви остали чланови ПИК-а су се понашали арогантно, највише према Републици Српској», истакао је Додик.

 

Он је у изјави за «Спутњик» навео да је апсолутно јасно да је позиција Русије прецизна и изразио захвалност Русији што је иницирала једну такву седницу.

 

У Сарајеву је данас одржана ванредна седница Управног одбора ПИК-а на захтев амбасадора Иванцова због ситуације проистекле након најаве могућности једностраног захтева за ревизију пресуде против Србије.

 

Амбасадори земаља чланица Управног одбора ПИК-а позвали су данас политичаре у БиХ на уздржавање од једностраних одлука и на деловање компромисом и дијалогом.

 

СРНА

 

 

Тагови: ; ;