Руска амбасада је свечаним пријемом прославила Дан браниоца отаџбине, а амбасадор Александар Чепурин је подсетио на добре односе Србије и Русије, који, како је рекао, треба да представљају пример за све оне који желе сарадњу, поручивши  да ће «Русија увек подржавати Србију».

«Наши добри односи су пример за оне, који не желе конфронтацију, него сарадњу. То је наш заједнички допринос будућности јединствене, безбедне и просперитетне Европе и целог света», рекао је Чепурин на свечаности у руској амбасади.

припадници Војске Србије

Свечаности су присуствовали председник Владе Србије Александар Вучић, министри у Влади Србије, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, српски патријарх Иринеј, бројни амбасадори, страни војни изасланици, представниоци политичких странака као и представници културног и јавног живота.

Министар одбране Зоран Ђорђевић и државни секретар Ненад Нерић

 

Свечаност је отворио амбасадор Александар Чепурин, обраћајући се званицама на српском језику:

 

«23. фебруара Русија слави Дан браниоца отаџбине. За Русију и за Србију, војска је увек била најважнији државни ослонац. Срећан празник, поштовани војници, официри и генерали!

Амбасадор Руске Федерације Александар Чепурин, је истакао да наше две земље имају  добру сарадњу, укључујући и војну и да ће се та сарадња наставити и у будућности.

 

„Данас наше земље имају одличне перспективе у области војне и војнотехничке сарадње. Сутра ће ове перспективе постати стварност. Русија ће и даље подржавати Србију.“

Мирко Божић, који је као петнаестогодишњи дечак бранио своју отаџбину.

 

На свечаности поводом Дана бранилаца отаџбине, амбасадор Александар Чепурин је уручио медаље припадницима Војске Србије за јачање пријатељства, војне сарадње као  и ангажовање припадника Војске Србије у достављању помоћи становницима сиријског Алепа.

 

 

Тагови: ; ;