На свечаности поводом Дана бранилаца отаџбине, одржаној у амбасади Русије у Београду, амбасадор Александар Чепурин је  уручио  медаље припадницима Војске Србије. Медаље су уручене за јачање пријатељства, војне сарадње као и ангажовање припадника Војске Србије у достављању помоћи становницима сиријског Алепа.

Свечаности су присуствовали: председник Владе Србије, министар одбране Зоран Ђорђевић, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, патријарх Иринеј, бројни амбасадори, војни изасланици, представници политичких странака као и представници културног и јавног живота.

Амбасадор Руске Федерације се захвалио припадницима Војске Србије, нагласивши да Србија и Русија имају добру  војну сарадњу.

“Данас наше земље имају одличне перспективе у области војне и војнотехничке сарадње. Сутра ће ове перспективе постати стварност. Русија ће и даље подржавати Србију”, рекао је Чепурин.

Медаље су добили капетан бојног брода Милан Коњиковац, пуковник Јовица Станојковић, пуковник Станко Милић, потпуковник Драган Петковић, потпуковник Небојша Милић, мајор Саша Јовановић, заставник Дејан Тасић, старији водник прве класе Ненад Коцић, десетар Љубиша Ивановић и Сања Перуничић.

 

 

Амбасадор Руске Федерације је подсетио на трагедију ансамбла Александров који је у авионској несрећи изгубио скоро половину свог састава, рекавши да је ансамбл обновљен и да ће данас одржати концерт у Кремљу.

 

Србија ће чланове ансамбла «Александров» имати прилике да угости на јесен, највероватније у октобру или новомбру.

 

 

 

 

 

Тагови: ; ;