Шест људи из Покрета за неутралност кренуло је на путовање ка Бриселу са идејом да промовишу идеју о референдумском одлучивању о уласку Црне Горе у НАТО. Једна од дестинација «референдумског каравана» је била у Бегораду.

 

 

Лидер Покрета за неутралност Црне Горе Марко Милачић говорио је јуче на трибини под називом «НАТО у Црној Гори, сигурност или претња по Републику Србију» која је одржана на Правном факултету универзитета у Београду.

 

«Кренули смо из Подгорице до Брисела, преко 9 држава, прећи ћемо 7 хиљада километара са једном идејом да се изборимо за референдум по питању интеграција у НАТО. Болест је толико метастазирала да нама у Црној Гори не дозвољавају не само да будемо неутрални како то жели већина грађана Црне Горе, него нам не дозвољавају ни да се питамо о томе. То је јако важно јер ми смо мала земља.

 

Кад говоримо о опасностима и сигурности коју за Србију уколико уђемо у НАТО, желим да кажем да је Црна Гора односно власт у Црној Гори претња за Србе и без НАТО интеграција. Првенствено за Србе у Црној Гори а индиректно и за Србију«- рекао је Марко Милачић.

 

 

Он је рекао да је НАТО пакт претња за цео свет.

 

«Имануел Волерстин, један од највећих умова наше данашњице, рекао је да је први корак за оздрављење света затварање односно гашење, НАТО савеза».

 

Милачић је рекао да НАТО није чинио злочине само у Црној Гори него да то ради свуда у свету.

 

«Ја нисам против НАТО-а само зато што је бомбардовао Мурино или Србију. Мурино је свуда у свету, Мурино је у Фалуџи, као и у многим другим местима где су се догађали погроми. Од кад су они почели да се боре против тероризма 2001. године број терористичких напада у свету је порастао за 4.5 хиљаде пута. Дакле они се боре против тероризма тероризмом. Дакле ми треба да будемо део зла да би се сачували од зла»- рекао је он постављајући питање шта је НАТО урадио са Авганистаном, Либијом, Ираком…

 

 

У почетку је Ђукановић, мада је то више било изражено у преиоду пре независности Црне Горе, служио као неко ко промовише антисрпску политику. И то је природно, психолошки утемељено да је неко ко је некада био «великосрбин» да се претвори у «антисрбина».

 

Такав човек и таква група људи — желим да укажем на феномен а не на конкретног човека јер причам о феномену који је глобалан — такав човек служи да би био неко ко промовише антируске идеје. Црна Гора је некада била као карта у антисрпској политици, данас она више служи као карта у антируској политици. 

 

Украјина је послужила у једном тренутну као «анти-Русија», Тајван служи као «анти-Кина». Балтичке земље такође служе као «анти-Русија», а Црна Гора служи као «анти-Србија». И улазак Црне Горе у НАТО (што се, ја сам убеђен и борићемо се до краја за то, неће догодити) има за циљ милитаризацију читавог Балкана и пре свега Србије. Дакле, на мети је Србија.

 

 

 

 

Тагови: ;