Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата иред средњеевропског)

 

23:14

 

Украјинске снаге већ неколико сати активно нападају територију ДНР. Након саопштења о посети Надежде Савченко започели су напади на околину Јасиновате, Макејевке и доњецки аеродром.

19:37

 

Током данашњег дана украјинске снаге су нападале Спартак, Јаковљевку и Жабичево као и Лењинское на југу ДНР.

 

Оперативна команда ДНР саопштила је да су украјинске снаге током претходних недељу дана  9360 пута напале територију ДНР, од тога 3354 пута тешком артиљеријом забрањеном споразумом из Минска.

 

 

 

13:15

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су кијевски војници 18. пута током претходног дана напали позиције Народне милиције у подручју насеља Калиново, Логвиново, Калиновка, Молодежное, Смелое и Лозовое.

 

Руководство Доњецког водовода саопштило је да је донело одлуку да обустави рад и евакуише особље. Током претходне ноћи на резервоар је пало 6 пројектила и оштећено је складиште са хлором.

 

Током претходне ноћи украјинске снаге су гранатирале Зајцево, где је оштећена једна кућа, Широку Балку, Спартак, Круту Балку, Саханку, Октобар и Лењинское.

Тагови: ; ;