Амерички политички активиста Џејмс О`Киф је публиковао записе интерних разговора запослених на каналу CNN у трајању од преко стотину часова. Активиста је понудио награду од 10 000 долара свакоме ко пронађе у овим материјалима доказ о непоштеном понашању овог канала. О’Киф је рекао да су информације о тим подацима објављене на интернету и да су стигле и до Доналда Трампа који је, након што је изабран за Председника, дошао у отворени сукоб са овом ТВ.

 

 

Политички активиста Џејмс О`Киф је рекао да су на располагању записи разговора радника CNN које је забележио анонимни извор током 2009 године у седишту CNN у Атланти. О’Киф их је преместио на свој сајт Project Veritas, који планира да развије у портал сличан већ познатом WikiLeaks. Пројекат ће се звати CNN Leaks.

 

Према активисти, Project Veritas ће истраживати и јавно износити акције медија који верују да Американци нису у стању да донесу исправну одлуку на основу расположивих информација.

 

 

Многи независни новинари и медији су изразили разочарење што су материјали из 2009 године. То значи да они немају никакве сензационалне информације у вези са тек завршеном председничком трком.

 

О’Киф је објавио да има информацију да је материјал стигао до Председника лично и да је он одобрио његов поступак.

 

«Управо сам добио потврду да је Доналд Трамп видео и зна за објаве Project Veritas о снимцима CNN. Он је рекао да је то одлично», пише на свом Твитер налогу активиста.

 

 

Подсетимо да Трамп на својој првој великој конференцији за новинаре 18 јануара није дозволио новинару CNN да поставим питање, објашњавајући да ће да разговара само са искреним новинарима.

 

АМЕРИЧКИ НОВИНАР ПРИКУПИО КОМПРОМИТУЈУЋИ МАТЕРИЈАЛ О CNN

 

«Не Ви, Ви сте ужасна организација и објављујете лажи», рекао је тада нови Председник.

 

«Медији који шире лажне вести (The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN) нису моји непријатељи. Они су непријатељи свих Американаца», написао је Трамп на свом Твитер налогу 18 фебруара.

 

 

Подсетимо да је у јануару 2017 године, након инаугурације Доналда Трампа, CNN, позивајући се на анонимне изворе, рекао да обавештајне службе САД имају информације да Русија поседује компромитујући материјал о 45 Председнику САД.

 

Ката

 

 

 

Тагови: ; ; ; ;