Рамуш Харадинај поднео је тужбу за клевету против Српске листе, јер су га њени представници назвали ратним злочинцем, саопштио је његов адвокат Аријанит Коци.

 

 

Коци је на Фејсбуку навео да је Харадинај поднео тужбу јер жели да изјаве са садржајем клевете «изађу из политичке сфере и преселе се у суд, где им је место».

 

Рамуш Харадинај ме је овластио да у његово име предам тужбу за кривично дело клевете против Српске листе. Харадинај жели да изјаве са садржајем клевете изађу из политичке сфере и да се поставе тамо где им је место, у суду», написао је Коци.

 

 

Адвокат лидера АБК је додао да «Косово као држава треба да функционише на основу Устава и закона».

 

Реагујући на изјаву бившег председника Хрватске Стјепана Месића да прижељкује слободу за Рамуша Харадинаја, Српска листа је раније саопштила да се Месић «придружио листи албанских лобиста».

 

«Ти лобисти су за крвави новац, стечен трговином наркотицима и људским органима, спремни да учине све, чак и да ратне злочинце називају својим пријатељима. Месићева политичка каријера велика је историја бешчашћа и не чуди што је управо он пожурио да попуни свој пензиони фонд прљавим албанским новцем», навела је Српска листа.

 

 

На саопштење Српске листе реаговао је и шеф посланичке групе АБК Паљ Љекај који је изјавио да би Српску листу требало прогласити «непожељном» и избацити из косовске владе због изјава њених чланова о лидеру АБК Рамушу Харадинају.

 

 

БЕТА

Тагови: ; ; ;