Информације од локалног становништва и оружаних снага Новорусије специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско — 2 сата испред средњеевропског)

 

 

19:38

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата  2 161 пут напале територију ДНР. Нападали су аеродром, Старомихајловку, Трудовски и Александровку у околини Доњецка, Зајцево, Озреновку, Михајловку и Голмовски у околини Горловке, Круту Балку, Спартак, Васиљевку и Жабичево у околини Јасиновате.Током напада рањена су два војника ДНР.

13:18 

 

Народна милиција ЛНР саопштила је да су украјинске снаге током претходног дана 18 пута напале позиције Народне милиције у подручју Калиново, Логвиново, Смелое, Молодежное, Калиновка и Лозовое.

 

Током претходне ноћи украјински терористи су заузели доњецки резервоар. Током напада користили су висококалибарске пушкомитраљезе и минобацаче. Након заузимања, са подручја резервоара врше сталне нападе на Јасиновату и насеље Спартак.

 

Током ноћи украјинске снаге су нападале дуж целе линије фронта. Током напада у Зајцеву недалеко од Горловке уништена је једна кућа.

 

Јутрос око 08:00 украјинске снаге су отвориле ватру на подручје бившег аеродрома у Доњецку.

Тагови: ; ;